15 april 2022

Centraal beheer: vakantie ?

Onderstaand ontvingen  we van Centraal Beheer.

We mogen weer reizen.  Wat als u nu  een vakantie wilt boeken? Waar moet u dan op letten?

 

Onzekerheid over vakantie
Op vakantie.  Of bent u  voorzichtig plannen aan het maken? We krijgen de afgelopen tijd veel vragen van klanten. Is het verstandig om nog even te wachten met het boeken van een vakantie? En waar moet u op letten als u toch gaat boeken?

Een reis boeken. Waar moet ik op letten?
Let op de voorwaarden
Wilt u  een reis boeken? Lees de voorwaarden van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij dan goed door. Onder welke voorwaarden kunt u de reis annuleren? En krijgt u bij annulering een vergoeding? In de meeste gevallen vergoeden reisorganisaties de geannuleerde reis via een voucher. Deze voucher heeft dezelfde geldwaarde als uw reis, maar is vaak maar een jaar geldig.

Bekijk uw verzekering
Heeft u een reis- en of annuleringsverzekering? Let ook hier goed op de voorwaarden. De meeste verzekeraars vergoeden geen reiskosten meer als deze wordt geannuleerd vanwege corona. De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem geworden. Hiermee is het coronavirus geen onzekere gebeurtenis meer. Wilt u meer weten over de Reisverzekering van Centraal Beheer? Bekijk dan het artikel Corona: wat is verzekerd?

Misschien kunt u gratis annuleren of omruilen
Veel reisorganisaties bieden nu de mogelijkheid om kort van tevoren de reis gratis te annuleren. AirBnb komt klanten tegemoet door boekingen kosteloos te annuleren. En beloont verhuurders die flexibel met annuleringen omgaan. Verschillende reisorganisaties bieden hotelkamers aan met gratis annuleren tot 1 of 2 dagen voor aankomst.

ANVR biedt betrouwbaarheid
Check of de betreffende reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Boekt u een reis bij een organisatie die is aangesloten bij de ANVR? Dan kunt u er zeker van zijn dat dit een betrouwbare reisorganisatie is.

Lees online reviews
Bijna de helft (43,8%) van de Nederlanders leest een review voor het boeken van een vakantie. Reviews kunnen u helpen aan ervaringen van andere reizigers bij een reisorganisatie of een vliegmaatschappij. Dat geeft misschien toch een wat geruster gevoel bij het boeken.

Voor meer info zie :  https://www.centraalbeheer.nl/magazine/voorbereiden/zomervakantie-boeken?